неділю, 22 квітня 2018 р.

Посланець з таємного світу. Степан Навроцький.

Село Ракобовти - місце особливе, як в історії села так і в історії цілого регіону. Сюди приїжджають люди не тільки з Львівщини, України а й із зарубіжжя.
   На подвір'ї церкви Успіння Пресвятої Богородиці знаходиться могила відомого стигматика, борця за волю України, людини, яка присвятила себе служінню Богові і Україні - Степана Навроцького. Він був обранцем вищої сили і став її виконавцем з власної волі. Склавши раз присягу перед святим Петром, Навроцький, через немислимі для нас фізичні страждання переносив біль і виконував покладені на нього обов'язки, усвідомлюючи важливість своєї місії.
   Яка то мала б бути довіра і відданість Богові у цієї молодої людини, що знала про жахливу кончину свого життя і боролася зі спокусами цього світу, щоб бути до кінця вірною своєму слову перед Творцем. Будучи 20-річним хлопцем він передбачив свою смерть і заповів поховати його саме у цій місцині. 74 роки тому стигматик сказав: "Україна буде, але я за те загину. Коли у вас буде якась велика біда, звертайтесь до мого гробу, моліться і я вам допоможу". От і приїздять до його могили паломники щоб дістати зцілення і допомогу. В книзі відгуків знаходимо чимало свідчень про допомогу стигматика у вирішенні тих чи інших проблем.
    В суботу, 21 квітня, до могили стигматика завітали паломники з міст Львова, Радехова та Жовкви. Очолював делегацію о. Михайло із Львова Паломники здійснювали похід "Стежками Божих слідів".Першою їхньою зупинкою була могила Степана Навроцького у Ракобовтах .Біля церкви паломників зустріли місцевий священник о. Богдан Юрків, дяк Михайло Сороковський, завідувачка бібліотеки Марія Смолінська , директор Народного дому Ірина Приставська.та жителі села. На могилі стигматика священники відслужили панахиду, а в церкві - молебень за здоров'я .Для паломників завбібліотекою Марія Смолінська провела історико-біографічний екскурс "Посланець з таємного світу.Степан Навроцький.".Вона розповіла про життєвий шлях стигматика, а також прочитала свою авторську поему "Провісник незалежності" яку присвятила 95-річчю від дня його народження. Багато цікавих фактів про стигматика розповів о. Богдан Юрків. Директор Народного дому Ірина Приставська представила паломникам літературу про стигматика Степана  Навроцького.
     Помолившись, делегація вирушила у Глиняни, де вони відвідають храм Успіння Пресвятої Богородиці та зможуть помолитися і доторкнутись до чудотворного  образа Розп'яття Ісуса Христа.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Іван Огієнко - подвижник українського відродження

15 січня минає 140 років від дня народження Івана Огієнка - політичного, громадського та церковного діяча, історика церкви, педагога, мініст...