понеділок, 7 травня 2018 р.

Історія війни у пам'яті села

     8 травня Україна разом з Європою та світом вшановує пам'ять всіх жертв Другої світової війни, яке офіційно оголошено Днем пам'яті та примирення..Як і в багатьох країнах Європи, символом пам'яті жертв війни в Україні став червоний мак. Це міжнародний символ пам'яті жертв. Використання квітки червоного маку як символу пам'яті отримало початок із вірша канадського військового лікаря Джона Маккрея "У полі Фландрії".(1915 р). Символ маку присутній і в українському фольклорі - за легендою, маки зацвітають там, де пролилася кров на полях боїв., та пам'ять про тих, чиє життя забрала війна.
      Патріотична година спілкування "Історія війни у пам'яті села" присвячена Дню пам'яті і примирення відбулася у сільській бібліотеці. Метою заходу було вшанувати подвиг українського народу,  віддати данину шани героям війни, увічнити пам'ять про односельчан, які загинули на війні і  ветеранів які повернулися з війни. Їх також уже нема в живих.
      Бібліотекар Марія Смолінська розповіла присутнім про історичні події 1939-1945 років які відбувалися на теренах Бущини та в селі.Читачам було зачитано прізвища односельчан -ветеранів війни. .Розповідь про  воєнні дії , які відбувалися в селі зацікавили всіх присутніх. На заході також виступив учасник війни, пенсіонер Зелінський М.Т.
     Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять односельчан та  всіх загиблих під час Другої світової війни. Присутнім була представлена книжкова виставка "Хто пав за волю, той не помирає"
  Минають роки і відлітають у вічність, але події тих 1418 днів і ночей, ніколи не буде стерто у пам'яті нашого народу.Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.













Немає коментарів:

Дописати коментар

Іван Огієнко - подвижник українського відродження

15 січня минає 140 років від дня народження Івана Огієнка - політичного, громадського та церковного діяча, історика церкви, педагога, мініст...